IKC plaatst nieuwe 70 inch speelbeleving in Duits Kinderziekenhuis

IKC plaatst nieuwe 70 inch speelbeleving in Duits Kinderziekenhuis

Dinosaurussen, kometen, autoracen: interactieve speelwerelden verrijken het kinderziekenhuis

Dankzij een genereuze gift van de Evonik Foundation kunnen de jonge patiënten van de Kinderkliniek van het Universitair Ziekenhuis Essen uitkijken naar virtuele kansspelen. Een project van het Universitair Medisch Centrum Essen en geleverd door IKC; Instore Kids Corners uit Dronten.

Essen, 2018/11/07 - vliegtuigen, mix je muziek en voeden hongerige rupsen: In de polikliniek van het Children's Hospital een selectie van interessante games om zieke en terminaal zieke kinderen nu het wachten verkort. De Evonik Foundation financiert het project met een gift van € 23.200 aan de Foundation for University Medicine Essen.

"Toen we hoorden van het interactieve spelcomputerproject op de polikliniek van het kinderziekenhuis, waren we het er snel over eens dat we het zouden steunen. Het IKC systeem maakt het mogelijk om de motorische en cognitieve vaardigheden van kinderen speels te trainen en tegelijkertijd de angst voor behandeling te verminderen, omdat het afleiding biedt en wachttijden verkort. " Heike Bergandt, Managing Director van de Evonik Foundation.

Met veel plezier presenteerde ze een donatie van € 23.200 aan de Foundation for University Medicine. Dankzij deze geweldige gift is een IKC 70-inch multi-touch display geïnstalleerd in het Children's Hospital, waardoor kinderen kunnen kiezen uit acht geïntegreerde games. De afzonderlijke games die alleen of in paren kunnen worden gespeeld, werken zonder taalgebruik en zijn zo universeel te begrijpen.

Prof. Dr. Karl-Heinz Jockel, CEO van de Stichting Universitair Medisch Centrum, die de schenking aanvaard, zei: "Bijkomende diensten, zoals interactieve gaming systeem dat patiënten in hun ziekenhuisbezoeken ondersteunt kunnen alleen worden gefinancierd door donaties, omdat ze verder gaan dan de elementaire medische zorg. We zijn des te meer dankbaar voor de inzet van de Evonik Foundation. "

Prof. Dr. Jochen A. Werner, medisch directeur en CEO van het Universitair Ziekenhuis van Essen is ook tevreden over het project: "Het Universitair Medisch Essen is op de weg naar het Smart Hospital. Digitalisering moet geen kwestie van bezuiniging zijn, maar van het welzijn van de patiënt. We willen dat onze patiënten zich goed verzorgd voelen. "

Over Evonik Foundation:

De Evonik Foundation is een bedrijfsgerelateerde stichting van Evonik Industries AG in Essen; de shirtsponsor van Borussia Dortmund. De Evonik Foundation bundelt de maatschappelijke betrokkenheid van Evonik. Als stichting zonder winstoogmerk realiseren we onze eigen projecten en promoten we projecten van derden als onderdeel van onze maatschappelijke betrokkenheid.

Over IKC: Instore Kids Corners

Als de specialist in de markt ontwerpt, produceert, verkoopt en installeert IKC tot de verbeeldingsprekende speelconcepten voor kinderen. Met een jong team van specialisten van tegen de 100 mensen in Nederland en China heeft IKC het volledige proces van ontwerp tot realisatie in eigen beheer. Hoge kwaliteit, veiligheid voor kinderen en service zijn de kernwaarden van IKC.

ContactVraag de gratis brochure aan

IKC plaatst nieuwe 70 inch speelbeleving in Duits Kinderziekenhuis