Maasstad hospital kids furniture | IKC Healthcare
IKC Nieuws
Delen
IKC geeft om kinderen over de hele wereld

Een kindvriendelijke whiteboard video over het Corona virus

De huidige epidemische situatie in China als gevolg van het Corona virus heeft niet alleen een grote impact in China, maar heeft ook een grote invloed op de wereldeconomie. Veel families, gezinnen en organisaties wereldwijd worden beïnvloed door de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid. 

We zijn blij dat de overheid de nodige stappen zet om de Chineze bevolking zo gezond mogelijk te houden. Om onze collega’s veilig te houden zijn zowel onze fabriek in Jiaxing als ons hoofdkantoor in Shanghai op dit moment gesloten.

Het Corona virus uitleggen aan kinderen

De maatregelen die worden genomen om het verspreiden van het Corona virus tegen te gaan, kunnen lastig te begrijpen zijn voor kinderen. Daarom hebben onze marketing teams in China en Europa de handen ineen geslagen en is er een instructie video gecreëerd voor Chinese kinderen. Dit in samenwerking met whiteboard video specialisten Lucan & Lionel.

Met deze video willen wij, op een kindvriendelijke manier, aan kinderen uitleggen wat er om hun heen gebeurd. De getroffen maatregelen kunnen angst opwekken bij de kinderen, bijvoorbeeld als zij afgesloten wegen zien of als hun temperatuur wordt opgemeten op straat. Door het virus en haar symptomen te beschrijven, hopen wij dat kinderen het virus herkennen en direct met hun ouders gaan praten als ze zich niet goed voelen. Daarnaast richten wij ons op het belang van hygiëne in openbare ruimtes. 

Bekijk de whiteboard video hieronder: