This image shows a boy playing with a educational wall game
Branche tips
Delen
Leren over het natuurpark

Spelen en leren in de kinderhoek van Kennemerduinen

Spelen draagt vanaf een jonge leeftijd bij aan het leerproces van kinderen. Door middel van spel leren kinderen situaties begrijpen en vooruit te denken. Ze worden creatief, vindingrijk en ze verkennen de wereld. De kinderhoek van bezoekerscentrum Kennemerduinen is een perfect voorbeeld van hoe spelen en leren gecombineerd kan worden. Bekijk foto's van het project hier.

Speelplezier afgestemd op het natuurgebied

Het bezoekerscentrum vormt de hoofdingang van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een groot duingebied met prachtige flora en fauna. De kinderhoek bestaat uit custom wandspellen waarmee kinderen op spelenderwijs leren over de waterkringloop in de Amsterdamse waterleidingduinen. Ook leren ze over het scheiden van afval om het natuurgebied schoon te houden en over de dieren die in het nationale park te vinden zijn.

De Forex wand, die achter de wandspellen is geplaatst, toont elementen uit het natuurpark zoals het meer, de sterrenwacht en de Schotse Hooglanders.

This image shows a boy playing with a educational wall game


Het bezoekerscentrum heeft de leerzame kinderhoek toegevoegd omdat ze genoeg activiteiten willen bieden voor jong en oud. De kinderhoek is geplaatst in de expositieruimte, zodat kinderen zichzelf kunnen vermaken terwijl hun ouders en overige bezoekers meer rust en tijd hebben om de expositie te bewonderen.

De IKC speelconcepten zijn geschikt voor alle kinderen. Ieder kind leert en speelt op zijn eigen manier met onze speelsystemen. Ook op zoek naar educatieve speelconcepten?

Bekijk onze producten hier

Terug naar het nieuwsoverzicht