Design

Design en constructie.

Wanneer IKC met de ontwikkeling van een nieuw speelconcept begint, stellen onze ontwerpers en bouwspecialisten zich een vraag: wat willen we precies bereiken? Moet het speelconcept nieuwe normen stellen in complexiteit? Zal de belangrijkste kracht de speelwaarde zijn, of misschien de designwaarde in de conceptomgeving?

De designers beginnen met het modelleren van de eerste componenten met behulp van 3D ontwerpsoftware. IKC hecht enorm veel belang aan de integratie van het productie werk met moderne productietechnologie. In nauwe samenwerking met onze bouwingenieurs spelen de speelconcept ontwerpers een cruciale rol bij het bepalen hoe vorm en functie het best op elkaar kunnen worden afgestemd. De goede speelwaarde en eenvoud, de positie in ons bestaande assortiment, de materiaal- en kleurkeuze en de oppervlakteafwerking zijn altijd het logische resultaat van constructief teamwork.

Naast de technologische prestatie en een aantrekkelijk design spelen ook andere, meer emotionele aspecten - zoals de manier waarop de speelmodules aanvoelen en hoe kinderen reageren op de prototypes - een belangrijke rol. Zo wordt het gevoel van de print of oppervlakte van de behuizing, de manier waarop een drukknop wordt geactiveerd of het geluid van de knoppen niet aan het toeval overgelaten.

De ontwerpers laten zich vaak inspireren door oude schetsen en tekeningen. Uiteindelijk is het respect voor de pioniers van de IKC speelconcepten uit het verleden die de continuïteit van de in Nederland en China gevestigde bedrijven garanderen.