Kinderhoek als onderdeel van een wachtruimte
Nóg toegankelijker door een speelconcept!

Wilhelmina Kinderziekenhuis weet wat spelen is!

Het nieuwe concept van WKZ maakt een ziekenhuis bezoek voor kinderen wat aangenamer.

In dit nieuwe concept van het ziekenhuis zijn de verdiepingen opgebouwd uit lagen, elke verdieping is een wereld laag met zijn eigen dieren en elk dier heeft zijn eigen superkracht! De werelden Water, Zand, Gras, Bos en Lucht verbinden alle afdelingen met elkaar. De dieren in deze werelden staan representatief voor een afdeling, de Kameleon is de dagbehandeling en bevindt zich op de zandafdeling. Kinderen kunnen naar de afdeling Egel, wanneer zij geprikt moeten worden, dit is dus de Prikpoli!   

Om het het plaatje compleet te maken investeerde Het Wilhelmina Kinderziekenhuis in een speelconcept van IKC. Met dit speelconcept in de wachtkamer is het WKZ nóg toegankelijker voor jonge gezinnen. Spelen helpt om spanning te voorkomen. Het zorgt voor afleiding en een ontspannen en rustige sfeer. Artsen en verpleegkundigen merken de ontspannen sfeer terug in de behandelkamer.

Wat maakt deze wachtkamer zo speciaal?

IKC ontwikkelde voor dit ziekenhuis speciale custom software voor het 17 inch touchscreen, hierop kunnen kinderen interactief spelen en komen zij de herkenbare elementen uit het ziekenhuis tegen. De behuizing van de wandmodules zijn ook custom made, hierop zijn verschillende graphics aanbracht om de modules nog passender bij de ruimte te maken.

Het speelconcept op de afdeling Kameleon is ingericht in samenwerking met de WKZ huisarchitect. Doordat het design al gemaakt is, is het speelconcept makkelijk op andere afdelingen te installeren. 

Custom made Softplay 

Speciaal voor het WKZ hebben wij een custom Softplay Balancer gemaakt met het herkenbare logo van de afdeling; de Kameleon. De balancer, is zo ontwikkelt dat er 2 kinderen tegelijk op kunnen spelen.

Wat wilt u graag toevoegen aan uw wachtkamer? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op!

Kinderhoek als onderdeel van een wachtruimte
Kinderhoek als onderdeel van een wachtruimte
Kinderhoek als onderdeel van een wachtruimte
Kinderhoek als onderdeel van een wachtruimte
Delen