Van opdracht naar marketingstage Dylan vertelt zijn verhaal

Van opdracht naar marketingstage Dylan vertelt zijn verhaal

Als je in het kantoor van IKC bent, heb je het gevoel dat je bij een hechte familie naar binnen stapt. Het is een jong team gemengd met ervaren mensen. Iedereen heeft andere interesses, maar tegelijkertijd past het team bij elkaar. Ik denk dat dit komt omdat we in ons onderbewustzijn hetzelfde denken over het creëren van kindvriendelijke omgevingen. Het bedrijf is zeer innovatief, voorbeelden zijn de op maat gemaakte producten en de nieuwe monstercollectie. Naast de vaste medewerkers zijn er veel studenten die stage lopen bij IKC. Dylan Bosman doet zijn stage op de marketingafdeling.

Wie is Dylan?
Ik ben een twintig jarige student Commerciële Economie aan de Hogeschool Amsterdam. Naast mijn studie heb ik een baan als junior verkoper bij een autodealer. Na het werk en in de weekenden vind ik het heerlijk om te voetballen, fitnessen en met vrienden leuke dingen te doen. Ik kom uit Mijdrecht, maar ben onlangs verhuisd naar Dronten voor mijn stage bij IKC.

Hoe ben je terecht gekomen bij IKC?
Na tweeënhalf jaar school was het tijd voor mijn eerste echte stage van twintig weken. Voor mijn minor ben ik naar Shanghai geweest om te studeren en om een opdracht uit te voeren voor een Nederlands bedrijf. De opdrachtgever voor die opdracht was IKC, dus toen ik begon met mijn stage bij IKC was ik al bekend met het bedrijf. Ik wist dat IKC een plek is waar ik veel persoonlijke competenties kan ontwikkelen en de ruimte krijg om mijn persoonlijke kwaliteiten in de praktijk te brengen. Daar onderscheidt IKC zich van andere bedrijven door stagiaires de kans te geven om hun talenten in de praktijk te laten zien en het gevoel te geven dat ze tot de IKC-familie behoren.

Heb je een stageopdracht bij IKC?
Mijn belangrijkste opdracht is het creëren van een nieuw branding concept voor IKC. Daarnaast krijg ik de kans om de sociale media te beheren en participeer ik in de bouw van een nieuw CRM-systeem. Zoveel uitdagingen en kansen om mezelf te ontwikkelen. Gelukkig krijg ik hierbij alle tijd en ruimte om mijn stage-opdracht uit te voeren.

Heb je een voorbeeld van een kans?
Een voorbeeld dat ik veel leer bij IKC was op 4 april 2018. Ik kreeg de kans om op opdracht bij het installatieteam te komen. Ze moesten naar Texel om de nieuwe monstercollectie te installeren. Ik had als lid van de marketingafdeling echt geen idee hoe de speelconcepten en modules worden geïnstalleerd. Dit gaf me weer een andere kans om mezelf op een ander gebied te ontwikkelen. Ik moest vroeg opstaan, want het is een lange reis naar Texel met de boot en auto. Na de reis bleek het de moeite waard, want toen we aankwamen werden we hartelijk verwelkomd door de eigenaar van Restaurant Catharinahoeve. Toen we met het werk begonnen hebben we een bestaande speelhoek gevonden met enkele bestaande speelmodules van IKC. Dit keer was het de opdracht voor ons om de omgeving te veranderen in een omgeving vol met monsters. Eerst plaatsten we de monsterplaten op de muur. We hadden een probleem omdat de platen niet op de muur pasten. Dus moesten we ze bijsnijden en op maat maken. Ik was verbaasd over de professionaliteit waarmee dit gebeurde, dat de metingen echt tot op de millimeter zijn afgemeten zodat de forex platen precies op de muur passen. Nadat we dit gedaan hadden en de platen op de muur plakten konden we beginnen met het monteren van de speelmodules aan de muur.

Het resultaat: 'kinderen zeiden letterlijk: wauw!'
Toen we klaar waren zag ik een verbluffend resultaat, een prachtige nieuwe omgeving voor de jongste bezoekers van het restaurant. Het resultaat werd ook door de kinderen gezien die toen in het restaurant waren. Vier kinderen renden de trap op en zagen de monster speelmodules op de muur. Ze begonnen er meteen mee te spelen. Ik herinner me dat een van de kinderen op de bovenverdieping voor de nieuwe monstermuur stil stond en letterlijk zei: "wauw!”. Ik ben erg blij met het resultaat en weet zeker dat de jongste bezoekers een nieuwe toevoeging hebben in hun speelhoek in Restaurant de Catharinahoeve.

Ook op zoek naar een leuke stage? Meld je aan!
Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Dylan en lijkt het je leuk om bij IKC stage te komen lopen op de marketing -of designafdeling. Neem contact met ons op. IKC heeft deze week het "certificaat van erkend opleidingsbedrijf" ontvangen en is altijd op zoek naar jong talent!

ContactVraag de gratis brochure aan

Van opdracht naar marketingstage    Dylan vertelt zijn verhaal