ontwerpen van onze speelconcepten worden gemaakt door onze top designers
ontwerpen van onze speelconcepten worden gemaakt door onze top designers

Het IKC Design team

Van een uniek idee tot de eerste lijnen en van een schets op papier tot een realistische 3D tekening.
Wij zijn trots op onze creatieve en fantasierijke teams die zich elke dag verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Dat levert prachtige speelplekken op, geschikt voor elke ruimte. 

Onze ontwerpers brengen ieders fantasie tot leven met vrolijke en aansprekende designs. Alle  speelelementen worden met zorg en oog voor detail ontworpen. Zowel voor onze eigen collectie als binnen bestaande merkbelevingen. Conceptdenken zit ons ontwerpteam in het bloed.

Het design proces

De ontwerpers beginnen met het uitwerken van de eerste componenten met behulp van 3D-ontwerpsoftware. Om tot het beste resultaat te komen, is een nauwe samenwerking tussen onze ontwerpers en bouwingenieurs van cruciaal belang.

Zo kan er in een vroeg stadium al rekening gehouden worden met een efficiënt productieproces. Bij het ontwerp- en productieproces focust ons team zich op:

  • sterke speelwaarde en eenvoud
  • de positie van de nieuwe designs binnen ons bestaande assortiment
  • de keuze van materialen en kleuren 
  • de oppervlakteafwerking

De perfecte balans tussen de bovenstaande punten, wordt altijd gevonden als het logische resultaat van constructief teamwerk. Naast de technologische prestaties en een aantrekkelijk design, spelen ook andere, meer emotionele aspecten mee bij het ontwerp.

Bijvoorbeeld de manier waarop de spelmodules aanvoelen. Het gevoel van de verfafdruk op het hout, de manier waarop een drukknop wordt geactiveerd of het geluid dat de knop maakt, niets wordt aan toeval overgelaten. Daarom wordt er ook uitvoerig onderzocht hoe kinderen op de prototypes reageren.

Artic collectie met wandspellen ontworpen door onze design team