Onze speelconcepten worden geproduceerd in onze eigen fabriek in China
Onze speelconcepten worden geproduceerd in onze eigen fabriek in China

Onze fabriek

Onze fabriek is gevestigd in het oosten van China in de stad Jiaxing, een half uur reizen van Shanghai. Vanuit Shanghai worden ook alle containers verscheept. Sinds de oprichting van de fabriek in China in 2007, heeft de geografische ligging en de Chinese cultuur de filosofie van ons bedrijf mede vormgegeven. In de fabriek worden de spelconcepten geproduceerd met een duidelijke focus op speelwaarde en kwaliteit.

Met passie voor kwaliteit en uitstraling heeft IKC een goede internationale reputatie opgebouwd. IKC is nu één van 's werelds toonaangevende specialisten in speelwaarde, interactieve spelcomputers en playgrounds.

Materiaalkeuze

De materialen die worden gebruikt voor onze producten zijn altijd van hoogstaande kwaliteit, deze keuze komt voort uit de gedachte dat alleen uit zorgvuldig geselecteerde ruwe materialen een perfect product kan worden geproduceerd.

Onze producten en kindermeubels worden gemaakt van FSC-gecertificeerd beukenhout en MDF, hierdoor voelt het eindproduct warm en robuust aan. Onze speelconcepten worden met een waterafstotende, antibacteriële en kras vaste lak geverfd.

Hier worden speelmodules geproduceerd in onze fabriek in China

Het productieproces

Zodra de houten frames de juiste vorm hebben, worden ze op traditionele wijze gezeefdrukt. Dit alles zorgt ervoor dat alle producten hoogwaardig zijn en fijn aanvoelen voor kinderen als zij met hun gevoelige vingers over de verschillende printen en patronen gaan.

Daarna worden de houten spelmodules op kleur gespoten. Dit gebeurt in speciale spuitcabines waar de verfdeeltjes worden opgevangen om te voorkomen dat deze in het milieu terecht komen.

De eindproducten worden, voor verpakking, gecontroleerd op veiligheid en eventuele schoonheidsfoutjes. De verpakkingen zijn zo ontworpen dat de producten niet kunnen beschadigen tijdens de logistieke verplaatsing vanaf de fabriek naar de uiteindelijke bestemming.

Het gebruikte golfkarton is van hoge kwaliteit en kan zowel door IKC als door de eindgebruiker hergebruikt worden. Er wordt in de fabriek zo weinig mogelijk plastic gebruikt en zoveel mogelijk gerecycled.

De productie van onze speelconcepten in onze eigen fabriek

Ambachtelijke zeefdruk

De afbeeldingen op de producten van IKC zijn door onze grafisch designers speciaal ontworpen zodat ze met een zeefdruk op de verschillende speelelementen gedrukt kunnen worden.

Deze klassieke, zestiende-eeuwse techniek komt van origine uit Japan. Bij zeefdrukken wordt een stencil of sjabloon gemaakt op een fijnmazige zeef. Het sjabloon blokkeert bepaalde delen van de zeef, waardoor de inkt alleen door de gespecificeerde gebieden kan. De inkt wordt door de open gedeelten van de zeef gedrukt op het onderliggende product. Dit proces wordt herhaald voor elke kleur in het ontwerp, waarbij voor elke kleur een aparte stencil en zeef worden gebruikt. Dit garandeert dat alle producten van hoge kwaliteit zijn.

IKC kiest voor deze ambachtelijke techniek omdat kinderhanden nog zo gevoelig zijn, dat ze de verschillende druklagen kunnen voelen. Dit zal de nieuwsgierigheid prikkelen en de hand-oog coördinatie extra stimuleren.

Hier wordt de zeefdruk uitgevoerd voor onze wandmodules