Veilige en duurzame kinderhoeken

Veilig en Duurzaam hout in de wandspellen en kinderhoeken van IKC
Veilig en Duurzaam hout in de wandspellen en kinderhoeken van IKC

Spelen met een gerust hart

Het doel van onze creatieve en uitdagende speelconcepten is om kinderen zich fijn te laten voelen, waar zij zichzelf kunnen zijn en veilig kunnen spelen. Het werken aan een betere wereld door middel van onze speelconcepten is onze belangrijkste missie en dit is het uitgangspunt bij alles wat we doen. We zetten onze jarenlange kennis en ervaring graag in om samen een optimale speelruimte te creëren. 

Hierbij denken wij aan de duurzaamheid en veiligheid van al onze producten. Al onze speelsystemen worden van ontwerp tot aan oplevering volledig gecontroleerd en getest aan de hoogste internationale normen die hiervoor gesteld zijn. Wat inhoud dat onze producten door de SGS gecertificeerd zijn volgens de EN-71 norm en daarmee bewezen veilig en duurzaam. Ook vinden wij het belangrijk dat de werk- en leefomstandigheden van de medewerkers van onze leveranciers optimaal zijn. Onze speelconcepten worden altijd zo ontworpen dat zij een lange levensduur hebben, onze speelelementen gaan echt jaren mee. 

Veiligheid

Veiligheid staat centraal bij alle stappen in ons proces. Dit betekent dat wij zowel tijdens het productieproces rekening houden met de veiligheid van onze werknemers maar uiteraard ook met de veiligheid van onze producten. Vooral met het oog op de spelende kinderen.

Zo gebruiken wij krasbestendige verf op waterbasis en een antibacteriële lak. Daarnaast worden alle producten getest op de Europese EN-71 veiligheidsnorm. Uiteindelijk wordt het eindproduct door de monteur correct geïnstalleerd zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

FSC Gecertificeerd hout, voor onze speelconcepten

Milieu

We hebben onze voetafdruk in kaart gebracht en we werken eraan om deze zo veel mogelijk te verminderen. We proberen dit te doen door middel van het verschil te maken op vier belangrijke punten in het proces:

  • energiezuinige productie
  • eerlijke grondstoffen
  • economische transportplanning
  • recyclen van verpakkingsmaterialen

Wij verkopen miljoenen duurzame speelconcepten dus zelfs kleine aanpassingen in de gehele keten van onze producten heeft een krachtige uitwerking op onze ecologische voetafdruk!

Milieuvriendelijke speelconcepten van IKC

Eerlijk en duurzaam

Wij kiezen voor materialen die lang meegaan en geen schade berokkenen aan het milieu. Daar hebben de spelende kinderen niet alleen nu wat aan, maar ook later. Dit betekent dat we onder andere kiezen voor:

  • alleen de beste houtsoorten
  • verf zonder chemische sporen
  • zo min mogelijk plastic
  • zo veel mogelijk recycling

Duurzaam kiezen betekent ook dat we kiezen voor producten met een lange levensduur. Het hout dat in onze producten wordt gebruikt, is FSC-gecertificeerd hout (Forest Stewardship Council). Dit certificaat staat voor het feit dat het hout op legale wijze is aangekocht, het lokale milieu beschermt en ook de rechten en het welzijn van de lokale gemeenschap en werknemers beschermt.

 de productie van wandspellen in China

IKC Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van IKC? Dan kunt u zich aanmelden op onze nieuwsbrief, we sturen u dan regelmatig nieuws en andere interessante updates.

Deskundig advies van onze specialisten

Nieuwsgierig geworden naar onze producten? Neem dan contact op met een van onze specialisten.