Gezondheidszorg icon | IKC Play
Gezondheids- zorg

Blauw

#4db5e4
text-white

De voordelen van een kindvriendelijke wachtkamer

Uit onderzoek blijkt dat patiënten zich, in een rustige wachtkamer, beter voor kunnen bereiden op hun consult. Wanneer er een kinderhoek aanwezig is brengt dit 70% meer rust bij alle patiënten omdat de kinderen rustig kunnen spelen. Daarnaast zorgt een kinderhoek voor positieve afleiding bij kinderen waardoor zij zich minder gespannen voelen voor hun consult. 

De kracht van spelen in zorginstellingen

Ons doel is om iedere wachtkamer om te toveren tot een kindvriendelijke omgeving. Wij streven naar een betere wereld door kinderen zo lang mogelijk kind te laten zijn. Vaak moeten kinderen mee naar typisch volwassen of zakelijke activiteiten, zoals doktersbezoeken. Dit is zowel voor de kinderen, de ouders als de medewerkers niet altijd even praktisch.

Het is fijn als kinderen een eigen plek in uw ziekenhuis of praktijk hebben waar zij zichzelf kunnen zijn en zich kunnen vermaken. Hiermee zorgt u ervoor dat kinderen zich net zo welkom voelen als volwassenen. Terwijl de kinderen spelen, krijgen alle bezoekers meer rust in uw wachtkamer en ontstaat er een aangename sfeer. 

Neem contact op voor alle mogelijkheden

IKC | Play area


Het positieve effect van speelwaarde in de zorg

Onze speelconcepten zijn toegankelijk, leerzaam, maar vooral heel erg leuk. Door het toevoegen van speelwaarde zorgt u gemakkelijk voor een rustige, ontspannen wachtperiode en dat betaalt zich terug:

  • kinderen zijn minder gespannen; wat zorgt voor kortere consulten
  • hogere patiënt tevredenheid
  • meer rust en een aangename sfeer in de wachtkamer
  • een gastvrije en positieve indruk 

Wij ontwikkelen al jaren speelconcepten voor wachtkamers die kinderen afleiden en werken wereldwijd voor huisartsen, poliklinieken, tandartsen en andere zorgverleners. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Download onze brochure!

Download onze brochure