this image shows a kids corner with wall games in a hospital
Geschikt voor behandel- en wachtkamers

Speelhoeken in het Maasstad Ziekenhuis

Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is een van de grootste en meest veelzijdige ziekenhuizen van Nederland. Naast dat het hoog aangeschreven staat, is het nu ook kindvriendelijk.

Een veilige en herkenbare plek om te spelen

De samenwerking met het Maasstad ziekenhuis was een mooie uitdaging. Door het gehele ziekenhuis hebben wij IKC kinderspeelhoeken met speelwanden en kindermeubels mogen plaatsen. Het aapje, Monkie Maas, het vriendje van alle kinderen is in elke speelhoek verwerkt waardoor de speelhoeken snel te herkennen zijn voor kinderen. 

Samen met Miranda van Leeuwen, van het Maasstad Ziekenhuis, is IKC begonnen met het inrichten van een aantal wachtruimtes. De reacties waren erg positief. Daarom heeft het Maasstad Ziekenhuis er voor gekozen om door het gehele ziekenhuis meerdere speelhoeken te plaatsen. 

Ook op zoek naar een passende kinderhoek voor meerdere afdelingen? Ook voor uw ziekenhuis kunnen wij een concept uitwerken die u onder de afdelingen kunt verspreiden. 

Neem contact op met onze specialist!

‘Onze doktoren zien dagelijks dat kinderen relaxter zijn op het moment dat ze een spreekkamer binnenkomen, wat het maken van afspraken makkelijker maakt.’
Manager faciliteiten - Maasstad Hospital Rotterdam
Maasstad hospital waiting area | IKC Healthcare
Maasstad hospital custom wall design | IKC Healthcare
Speelhoek met muursticker voor een positieve beleving binnen uw organisatie
Hospital Maasstad waiting area | IKC Healthcare
Maasstad hospital treatment room | IKC Healthcare
Maasstad hospital treatment room | IKC Healthcare
Delen