kinderhoek in dagopvang kdv ontwikkeling
De ruimtes hebben beiden een ander activiteitsniveau

Bij Middin kunnen kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen

Middin is een kinderdagcentra speciaal voor de kinderen die net iets meer begeleiding nodig hebben. In het kinderdienstcentrum worden meerdere services aangeboden, zoals logopedie en fysiotherapie. Zo kan de ontwikkeling van de kinderen zorgvuldig worden gevolgd. Er zijn in het centrum 2 verschillende ruimtes beschikbaar gesteld die wij hebben mogen inrichten. Deze ruimtes zijn zo ingericht dat ze qua bewegingsniveau, tussen de snoezelruimte en de gymzaal in zitten. Alle kinderen kunnen in beide ruimtes van het groeibos terecht.
 

KDV het Groeibos, de sensitieve ruimte


De eerste ruimte van het groeibos heeft de meeste fysieke activiteiten met jumping hills, een glijbaan met een boomstronk design en een hinkelpad in het gras. Deze ruimte is gebaseerd op de seizoenen lente en zomer en er zijn herkenbare dieren te zien in het vrolijke bosdesign op de wanden. Er is in het design rekening gehouden met een evenwichtige combinatie tussen werkelijkheid, herkenbaarheid en een prentenboek. Jonge kinderen leren veel door te voelen, daarom hebben wij gekozen om hier het voelhuisje te plaatsen. Met de verschillende structuren leren de kinderen over de haarstructuur van een koe, hoe kurk of rubber aanvoelt en kunnen ze gekke gezichten maken in de lachspiegel. Er loopt een beekje met vissen en leliebladeren door beide ruimtes. Zo staan de aparte ruimtes toch ook in verbinding.
 

KDV het Groeibos, cognitief uitdagende ruimte


In de tweede ruimte van het groeibos is de winter begonnen. Het beekje verandert in koud water met ijsschotsen en er ligt overal sneeuw. Deze ruimte heeft weer een ander leerniveau dan de eerste ruimte. Hier zijn diverse educatieve wandspellen en zachte handgemaakte zitkussens geplaatst. De jongere kinderen kunnen draaien aan de blokjes van de Animal Fusion, of leren dat als ze aan de Day and Night draaien, dat er dan sneeuw naar beneden valt. De kinderen die al verder in hun ontwikkeling zijn kunnen de sneeuw van dag naar nacht laten overgaan en bij de Animal Fusion de juiste dieren matchen. De Experience Wall leert de kinderen welke geluiden de dieren maken die in het bos wonen. De Happy Penguin leert kinderen over emoties en hoe ze die kunnen uitdrukken.

Bekijk hieronder een impressie van deze beide ruimtes.

Neem contact met ons op voor meer informatie

 

wanddesign kinderopvang natuur waterval beer klimelementen speelhoek
wanddesign kinderopvang natuur waterval beer klimelementen speelhoek glijbaan
Kinderspeelruimte met glijbaan indoor spelen voel elementen voor peuters
winterwereld happy penguin wandspeelbord
winter wand design kinderhoek speelruimte wandspel wandspeelbord zitkussen
activity wall kinderopvang dierengeluiden drukknoppen winter wand design activiteiten spel
Delen